Ajankohtaista

Maakunnallinen järjestöjen yhteystietoalusta  valmistumassa.

Tiedote maakunnallisen yhdistysten palvelualustan perustamisesta.pdf 273 KB

  Kuten oheisessa tiedotteessa kerrotaan, yhdistysten yhteystiedot ovat alustan myötä helposti löydettävissä, samoin tapahtumat ja toiminta. Yhdistysten tulee kuitenkin itse huolehtia siitä, että ajantasaiset tiedot on alustalla löydettävissä. Alusta saadaan käyttöön alkuvuodesta. PAISTE ry on ollut mukanan alustan valmisteluprosessissa.Etelä-Savon järjestöneuvottelukunta osana maakuntaliiton osallisuustyötä - 12.3. kokouksen terveisiä

Järjestöneuvottelukunnan kokouksessa kuultiin, kuinka sotevalmistelut etenevät, sillä sote-uudistuksen valtionavustushaut ovat parhaillaan menossa. Järjestöneuvottelukunnassa oltiin hyvillä mielin ennalta ehkäisevän työn huomioimisesta tulevassa sote-hankkeessa. Painopiste antaa mahdollisuuden kolmannen sektorin tietotaidon hyödyntämiseen kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Järjestöjen ideoita kaivataan erityisesti ennalta ehkäisevän ja varhaisen tuen toiminnan käytäntöihin sekä laaja-alaisen yhteistyön tekemiseen. 

Järjestöneuvottelukunnan asiantuntijuutta kuultiin maakuntastrategian päivityksessä. Neuvottelukunnan jäsenten toivotaan tuovan järjestöjen näkökulmaa päivitystyöhön, mutta samalla se antaa järjestöille näkyvyyttä ja mahdollisuuden vaikuttaa yhteisiin maakunnallisiin asioihin. Järjestöneuvottelukunta haluaa olla mukana konkreettisten toimenpiteiden suunnittelussa tavoitteiden toteuttamiseksi.

Järjestöneuvottelukunnan sivusto: www.esavo.fi/jarjestoneuvottelukunta

Täältä löytyy maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan kokoonpano, muistiot ja neuvottelukunnan toimintasääntö

Maakunnallisen osallisuustyön sivusto: www.esavo.fi/osallisuus

Tältä sivustolta löytyy maakunnallista osallisuusmateriaalia sekä osallisuusohjelma PDF-tiedostona

www.esavo.fi/jarjestot

Tältä sivulta pääset tutustumaan muun muassa järjestöstrategian PDF-tiedostoon

PERUUTUKSIA KORONATILANTEESSA KEVÄÄLLÄ 2020

Tiedote koronatilanteen vaikutuksista yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin:

Kuntosaliryhmän kaksi viimeistä kertaa Kunnon  keskuksella tältä keväältä on peruttu.

Avantouintiryhmä kokoontuu toistaiseksi suljettuna ryhmänä, huomioiden hallituksen ohjeet koskien yli 70-vuotiaita tai riskiryhmiin kuuluvia, joiden ei  tule osallistua, myöskään sairaana/flunssaisena ei saa tulla.  

Paiste ry:n hallitus pitää kokouksensa 23.3. Skype/ puhelinkokouksena ja vuosikokousta joudutaan siirtämään huhtikuun loppupuolelle (ellei  rajoituksia jatketa).

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne, koettakaa noudattaa ohjeita. Toivottavasti kukaan ei sairastu!


Etelä-Savon maakunta tiedottaa:

Yhdistysten luoma strategia maakunnan ihmisten hyvinvoinnin ja osallisuuden tueksi on valmis.

Yhdistysten luoma strategia maakunnan ihmisten hyvinvoinnin ja osallisuuden tueksi on valmis. Painettuja strategiakirjasia löytyy Järjestö 2.0 Etelä-Savon toimistolta (Lönnrotinkatu 7, 50100 Mikkeli) ja lähetämme niitä myös postitse. Yhteydenotot: Pia Forselius,  puh. 040 351 1802.

Järjestöstrategian pääset lukemaan TÄÄLTÄ

Järjestöneuvottelukunta perustettu ja jäsenet valittu

Etelä-Savon maakuntahallitus on valinnut järjestöneuvottelukunnan varsinaiseksi jäseneksi Jarna Räsäsen ja varajäseneksi Heidi Kesäsen. He ovat PAISTE ry:n edustajina neuvottelukunnassa. Neuvottelukunta on pitänyt ensimmäisen kokouksensa 3.10.2019.