AJANKOHTAISTA

Onko järjestölläsi toimintaa, josta voitaisiin kuvata materiaalia esittelyvideoon?

Järjestöjen ääni mukaan maakunnan kehittämiseen on tilannut mainostoimisto Räikeeltä videon, joka tekee tutuksi yhdistysten yhteystietoalusta YHESin ja järjestöneuvottelukunnan toimintaa. Videossa tuodaan esiin järjestöjen toiminnan monimuotoisuutta ja merkitystä maakunnassa, eli kuvamateriaaliin tarvittaisiin monipuolista toimintaa (mikä voisi tapahtua missä vain Etelä-Savossa). Käytännön järjestelyjen helpottamiseksi kuvaukset toteutetaan Pieksämäen seudulla.

Kuvauksiin ehdotettu ajankohta on 15.-17.9. välisellä ajalla.  Yhdistykset voivat ilmoittaa alla olevan linkin kautta toiminnasta, johon saa tulla kuvaamaan videomateriaalia: https://forms.gle/VGhWa9bXbkSBNM3v6. Linkkiä saa myös jakaa heille eteenpäin.Maakunnallinen järjestöjen yhteystietoalusta  on avautunut!

Tiedote maakunnallisen yhdistysten palvelualustan perustamisesta.pdf 273 KB

Yhdistysten oma yhteystieto- ja palvelualusta YHES – Yhdistykset Etelä-Savossa julkaistiin 7.4.2021! Yhdistysten kannattaa ilmoittaa omat tietonsa sivustolle, jotta muutkin löytävät yhdistyksen toiminnan. Näin ilmoittaminen käy:

1) Mene osoitteeseen https://yhes.esavo.fi. Alustan käyttö on ilmaista!

2) Tutustu alustan sisältöön ja mieti, mitä tietoja haluaisit omasta yhdistyksestäsi ilmoittaa. Kannattaa aloittaa ensin yhdistyksen yhteystiedoista. Tavoitteena on saada tänä vuonna mukaan 1000 yhdistyksen yhteystiedot!

3) Ilmoita yhdistyksesi tietoja alustalle rekisteröitymällä käyttäjäksi. Tällä tavalla pääset muokkaamaan ja päivittämään tietojasi, kun itse haluat. Alustan ylläpito tarkastaa tiedot ennen niiden julkaisua alustalla.

Tehdään yhdessä parempaa jälkeä! #yhdistyksetetelasavossa

PAISTE ry on ollut mukana alustan valmisteluprosessissa.


Etelä-Savon järjestöneuvottelukunta osana maakuntaliiton osallisuustyötä - 12.3. kokouksen terveisiä

Järjestöneuvottelukunnan kokouksessa kuultiin, kuinka sotevalmistelut etenevät, sillä sote-uudistuksen valtionavustushaut ovat parhaillaan menossa. Järjestöneuvottelukunnassa oltiin hyvillä mielin ennalta ehkäisevän työn huomioimisesta tulevassa sote-hankkeessa. Painopiste antaa mahdollisuuden kolmannen sektorin tietotaidon hyödyntämiseen kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Järjestöjen ideoita kaivataan erityisesti ennalta ehkäisevän ja varhaisen tuen toiminnan käytäntöihin sekä laaja-alaisen yhteistyön tekemiseen. 

Järjestöneuvottelukunnan asiantuntijuutta kuultiin maakuntastrategian päivityksessä. Neuvottelukunnan jäsenten toivotaan tuovan järjestöjen näkökulmaa päivitystyöhön, mutta samalla se antaa järjestöille näkyvyyttä ja mahdollisuuden vaikuttaa yhteisiin maakunnallisiin asioihin. Järjestöneuvottelukunta haluaa olla mukana konkreettisten toimenpiteiden suunnittelussa tavoitteiden toteuttamiseksi.

Järjestöneuvottelukunnan sivusto: www.esavo.fi/jarjestoneuvottelukunta

Täältä löytyy maakunnallisen järjestöneuvottelukunnan kokoonpano, muistiot ja neuvottelukunnan toimintasääntö

Maakunnallisen osallisuustyön sivusto: www.esavo.fi/osallisuus

Tältä sivustolta löytyy maakunnallista osallisuusmateriaalia sekä osallisuusohjelma PDF-tiedostona

www.esavo.fi/jarjestot

Tältä sivulta pääset tutustumaan muun muassa järjestöstrategian PDF-tiedostoon.

Etelä-Savon maakunta tiedottaa:

Yhdistysten luoma strategia maakunnan ihmisten hyvinvoinnin ja osallisuuden tueksi on valmis.

Yhdistysten luoma strategia maakunnan ihmisten hyvinvoinnin ja osallisuuden tueksi on valmis. Painettuja strategiakirjasia löytyy Järjestö 2.0 Etelä-Savon toimistolta (Lönnrotinkatu 7, 50100 Mikkeli) ja lähetämme niitä myös postitse. Yhteydenotot: Pia Forselius,  puh. 040 351 1802.

Järjestöstrategian pääset lukemaan TÄÄLTÄ

Järjestöneuvottelukunta perustettu ja jäsenet valittu

Etelä-Savon maakuntahallitus on valinnut järjestöneuvottelukunnan varsinaiseksi jäseneksi Jarna Räsäsen ja varajäseneksi Heidi Kesäsen. He ovat PAISTE ry:n edustajina neuvottelukunnassa. Neuvottelukunta on pitänyt ensimmäisen kokouksensa 3.10.2019.